Triathlon Terheijden 2023

Triathlon Terheijden 2023

Op 11 juni heb ik, Marianne Muijzer, samen met 3 andere TVHW-ers (Richard van der Maas 1/8, Danny den Hartog 1/4 en Leon Hordijk 1/2 triathlon) weer meegedaan aan de 1/8 triathlon in Terheijden.

Terheijden kent een lange geschiedenis met het organiseren van triathlonwedstrijden. Gemoedelijk, veel lokale deelnemers, schappelijk inschrijfgeld en altijd wel weer een kleine aanpassing in het parcours. Voor mij was het ook niet de eerste keer dat ik in Terheijden startte.

De start was vroeg, om 8:45 uur. Hoewel, het startsignaal werd al gegeven om 8:43 uur. Dat overkomt me niet vaak, dat ik verrast word. Ik had net mijn zwembril opgezet. Nog even het horloge starten en gaan.
De watertemperatuur was heerlijk, 21,7 graden. Hoewel zwemmen dan nog net mag met wetsuit, heb ik ervoor gekozen om zonder wetsuit te zwemmen. Mede vanwege het warme weer en de lange wisselzone. 

De wind op de fiets viel mee. Het is al weken best stevig wind uit het noordoosten. Het fietsparcours was, wegens wegwerkzaamheden, aangepast. Een kort en wat langer stuk heen en terug. Met 180 graden keerpunten. 

Dan het lopen. Ik was blij dat ik voor de 1/8ste heb gekozen. Ondanks het vroege tijdstip liep de temperatuur flink op. Tijdens het lopen werden we goed verzorgd met water, sportdrank, sponzen en een koude douche voor wie wil. Maar toch. 
Respect voor de TVHW-ers en andere die aan de 1/4 of 1/2 triathlon hebben meegedaan en pas later aan het lopen begonnen en verder moesten.
Tevreden over de finish gegaan. Ik heb me bewust niet te veel beziggehouden met mijn positie in het veld. Geprobeerd om mijn eigen race te doen en niet over grenzen heen te gaan. Ik dacht wel in de top tien bij de dames te zijn geëindigd. Bij thuiskomst bleek ik toch, net als vorig jaar, weer de snelste dame 40+ te zijn 😀.
Een goed begin van het seizoen. Nog 3 1/8ste triathlons te gaan.