Heren1

Heren1 team tweede divisie

Het wedstrijd jaar 2018 staat al voor de deur. Dit jaar bestaat het team uit:

– Marijn Abbenhuis
– Michiel van Bellen
– Rolf Burke
– Leo Gödde
– Ype Kerkstra
– Jordi Reedijk
– Kees van der Voorden

Wij gaan van start op 22 april in Arnhem. Dit is een Team Triatlon, waar wij met zijn 4e starten, bij elkaar moeten blijven met alle onderdelen en waar de tijd van de 3e telt. In 2017 zijn wij daar als 3e geëindigd, dus dit jaar is de druk iets hoger dan vorig jaar.

Daarna starten wij op 13 mei met een deel van het team bij de 111 van Bilzen. Deze valt buiten de Divisie wedstrijden, maar dit is een echte fietsers wedstrijd en dat ligt ons goed.

Op 27 mei starten wij in Almere bij een 1/8 stayer wedstrijd. Stayer wedstrijden hebben niet onze voorkeur, maar ze horen er (helaas) bij. Stayer wedstrijden zijn voor snelle zwemmers. De eerste groep zwemmers blijkt namelijk altijd lastig te achterhalen op het fiets- en looponderdeel.

10 juni is de derde Divisie wedstrijd in Weert, dit is een sprint afstand. De sprint is een 1/8 triatlon, waar wij individueel de strijd met het veld aangaan. De uitslag zal bepaald worden door de punten van de eerste 3 op te tellen en welk team de minste punten heeft wint die dag.

Dan komt de mooiste wedstrijd van het seizoen. De kwart van Nuenen is op 1 juli. Helaas is deze wedstrijd erg krap bezet. Iedereen van het team heeft naast de divisie wedstrijden ook een eigen jaarplanning en dan moeten de wedstrijden van de divisie er tussen passen. Natuurlijk hopen wij hier voor de winst te gaan, want het is altijd leuk om op de hoogste podiumplaats te eindigen.

Als afsluiter van het seizoen mogen wij op 16 september starten in Nijmegen. Aldaar zullen wij starten aan een nieuw concept. De wedstrijd bestaat uit 2 kleine mini triatlons van zwemmen-fietsen-lopen en weer zwemmen-fietsen-lopen. Over de afstanden is nog weinig bekend, maar aldaar zullen wij weten hoe wij ervoor staan en of wij kunnen promoveren of degraderen. In 2017 zijn wij net niet gepromoveerd. Dit jaar gaan wij met zijn allen keihard ons best doen om wel te promoveren en de naam TVHW landelijk weer iets bekender te maken!

Wedstrijd Schema

Wedstrijd 1 – 20-04-2018
Teamsprint – Arnhem

Wedstrijd 2 – 20-5-2018
Korte Afstand – Numansdorp

Wedstrijd 3 – 20-04-2018
Teamsprint – Arnhem

Wedstrijd 4 – 20-5-2018
Korte Afstand – Numansdorp

Wedstrijd 5 – 20-5-2018
Korte Afstand – Numansdorp