Clubkampioenschap

Clubkampioenschappen


Jaarlijks organiseert TVHW een Clubkampioenschap verdeelt over meerdere wedstrijdtrainingen en disciplines van de triathlon

  • 8 februari : 500 meter zwemmen Strijen
  • 10 februari : 500 meter zwemmen Strijen
  • 21 maart     : 5/10 km loopwedstrijd Schuring 
  • 30 maart : 1000 meter zwemmen Strijen
  • 4 april   : 1000 meter zwemmen Strijen
  • 12 mei         : 5/10 rondes fietstijdrit 
  • 11 juni        : 5/10 km loopwedstrijd Schuring
  • 7 juli         : 5/10 rondes fietstijdrit 

 

De opzet voor het clubkampioenschap 2020 is ongewijzigd ten opzichte van 2019.
Je kan kans maken om korte afstand (1/8 triatlon) of lange afstand (1/4 triatlon) clubkampioen te worden bij de dames of bij de heren.

Op de kalender voor 2020 staan 6 wedstrijden: 2 zwem-, 2 fiets- en 2 loop-wedstrijden. Tijdens deze wedstrijden (m.u.v. de zwemwedstrijden) kan je kiezen voor de korte of voor de langere afstand. 
Wil je gaan voor het clubkampioenschap korte afstand (1/8 triatlon) dan kies je voor 500m zwemmen, 5 rondes (18km) fietsen en 5 km lopen. 
Voor het clubkampioenschap lange afstand (1/4 triatlon) kies je voor 1000m zwemmen, 10 rondes (36km) fietsen en 10 km lopen. Bij elke wedstrijd wordt je tijd genoteerd. Van de drie wedstrijden worden de tijden bij elkaar opgeteld. Wie dan de snelste tijd heeft wordt clubkampioen korte of lange afstand. Er is een competitie voor de heren en voor de dames.

Je kan er voor kiezen om meer dan 1 keer mee te doen aan de zwem-, fiets- en loopwedstrijd. Zo kan je door aan alle wedstrijden mee te doen gaan voor zowel het korte als ook de lange afstand kampioenschap. Je kan er ook voor kiezen om een onderdeel nog een keer dezelfde afstand te doen om een betere tijd neer te zetten. De snelste tijd per onderdeel telt uiteindelijk mee voor de eindtijd.

De beide zwemwedstrijden worden weer verdeeld over 2 dagen. 
Voor elke wedstrijd geef je aan welke afstand je wilt doen. 
Met deze opzet zijn er meer mogelijkheden om deel te kunnen nemen en komt de beste allround triatleet naar voren.

Cross-pannenkoekenwedstrijd – 25 januari
Deze wedstrijd telt niet mee voor het clubkampioenschap. 
Daarom willen we hier ook een andere invulling aan geven.
Niet de snelste loper wint, maar degene die de tijd loopt het dichtstbij zijn/haar vooraf opgegeven tijd. Deze wedstrijd wordt dan zonder horloge of andere tijdwaarneming gelopen. Iedereen heeft dus de mogelijkheid om te winnen.
De winnaar krijgt…..een overheerlijke pannenkoek!

2 weken voor iedere wedstrijd volgt er een specifieke aankondiging via de website: www.tvhw.nl met alle benodigde details.

Veel succes

De TC van T.V.H.W.