Schooltriathlon 2023

Schooltriathlon 2023

Schooltriatlon 2023

Ze waren er tijdens de sportlessen goed op voorbereid; voor de 2e-klassers de duathlon en de 3e-klassers de mini-triatlon. Een zonovergoten dag met af en toe een wolkje aan de lucht en een redelijk lage luchttemperatuur. Maar het was een prima dag voor deze sportdag van het Hoeksch Lyceum.

Ieder jaar weer een feest om hier als triatlon vereniging te mogen assisteren. Met de nodige creativiteit werd er een leuk parcours opgezet. Te beginnen met 400 meter zwemmen voor de 2e-jaars gevolgd door 4,2 km hardlopen. En voor de 3e-jaars daar tussen nog een rondje Binnenmaas op de fiets van circa 16 km. Stoere jongens en meiden die er niet voor terugdeinsden om te laten zien wat ze aan sportiviteit in huis hadden en zich opvallend goed lieten horen.

Even ontstond de indruk dat we in de rij bij de Python van de Efteling stonden. Maar nee, het waren de dames die zojuist te water waren gegaan. Niet helemaal onbegrijpelijk want het buitenwater was echt nog wel koud.

Aangemoedigd door een hoop jonge mannen met bravoure werden de banen afgeteld. Hoewel tellen bij lage watertemperatuur voor zowel de jongens als de dames een hele opgave was. Zelfs om de halve baan werd er gevraagd “meneer, hoeveel banen nog?”

Daarna het vervolg op de loopschoenen voor de 2e-jaars en de fiets voor de 3e-jaars.

Fietsen in alle soorten en maten; stadsfietsen met en zonder accu, MTB’s en 2 jongens zelfs met een racefiets. En ook loopschoenen in alle soorten maten; sneakers, loopschoenen, basketbalschoenen en zelfs slippers kwamen voorbij.

Een enkeling was na het verlaten van de wisselzone overdonderd door het vervolg en vroeg zich met de telefoon in de hand en ondanks de duidelijke bewegwijzering af, welke kant op gefietst moest worden. Google maps of een GPX route was hier mogelijk beter aangekomen?!

Maar al met al deden ze het toch maar. Met een scheiding van jongens en meiden met sterke competitiedrang en van jongens en meiden die triatlon meer als een gezellige teamsport zagen. En sommigen ook met hele eigen ideeën over sportvoeding; blijkbaar lag er een snackbar op de fietsroute.

Uiteindelijk resulteerde het in een duathlon met jongens en meiden die fanatiek streden voor de 1e, 2e en 3e plaats. Bij de triatlon werd er bij de dames voor gekozen om gezamenlijk voor de 3e plaats te gaan. Afspraak is dat die beker het komend jaar om de week van adres gewisseld wordt.

Al met al een hele geslaagde dag met een hoop plezier. En met respect voor de sportdocenten die dit ieder jaar weer in goede banen weten te leiden.