Almere 27 Mei 2023

Almere 27 Mei 2023

Almere triathlon

De wekker gaat om 6:00, de dag van mijn eerste sprint triathlon: 750m zwemmen, 20km fietsen en 5km lopen. Het is een team time trial, we moeten dus proberen met zijn vieren zo snel mogelijk te finishen. Al mijn spullen had ik de avond ervoor al klaargelegd. Alleen nog even rustig ontbijten en dan 6:45 de deur uit.

In ‘s Gravendeel stonden René en Jimmy ons al op te wachten. Nadat we de fietsen hebben ingeladen, vertrekken we naar Almere. Het is gezellig in de bus en er hangt een ontspannen sfeer.

We hadden al snel een parkeerplek gevonden, een klein stukje lopen van het parc fermé. Mijn vader en Jimmy haalden de envelop met startnummer, chips en stickers. We waren ruim op tijd dus we deden op ons gemak de stickers op onze fiets en helm en verplaatsen ons naar het parc fermé.

We hadden nog wat tijd over, dus we gingen kijken naar de 4e divisie mannen, die om 9:00 moesten starten. Daarna bleek dat onze teamgenoot Gerard er was om
ons aan te moedigen, wat een erg leuke verrassing was.

Toen was het tijd om ons klaar te maken voor de start. Alles klaarzetten: hardloopschoen, fietsschoenen, helm en niets vergeten! Daarna deden we ons wetsuit aan en gingen naar de start.

Even snel ons wetsuit laten vollopen en toen gingen we beginnen. 750m zwemmen… Gelukkig was het klaar voordat ik er erg in had! Snel naar mijn plek in de parc fermé en onderweg alvast mijn wetsuit uittrekken. Daarna snel proberen te wisselen naar de racefiets, wat steeds beter gaat.

Eenmaal op de fiets was het even wennen, maar het lukte ons al snel om een lekker tempo te fietsen. Heen een klein beetje wind tegen, terug mee. Nog even proberen een gelletje te eten, maar dan zit het fietsen er alweer op. Tijd om te wisselen naar de hardloopschoenen, ook maar even sokken aan. Je weet maar nooit of je last krijgt van blaren.

Het was eerst wennen, even goed diep in- en uitademen en proberen in een goed ritme te komen. Ik had even nodig om het ritme te vinden, maar daarna ging het goed. Het was alweer tijd om af te slaan voor de finish, het is gelukt om met zijn vieren te finishen in een mooie tijd van 1.12.06 op de 12e plek!

Ik heb er enorm van genoten, gelukkig staan er dit jaar nog meer triathlons op de planning!

Senna Mol