1/4 triathlon Brouwersdam

1/4 triathlon Brouwersdam

De afspraak stond al een tijdje in de agenda. 13 mei 2023 de triathlon Brouwersdam. Eind vorig jaar had ik me bedacht dat het er maar eens van moest komen, een heuse kwart triathlon. Ik had een aantal jaar geleden wel eens meegedaan met een 1/8 triathlon in mijn achtertuin. De triathlon van de Binnenmaas (hoeksche Waard). Een kwart moest toch ook wel lukken, en wellicht ooit een halve! Na vele jaren voetbal en andere sporten, was ik een paar jaar geleden lid geworden bij de TVHW. 2 a 3 keer per week een training, fietsen, maar voor mij vooral interval – lopen op de baan en de zwemtraining. Vooral het zwemmen blijft een bijzondere, de hoeveelheid techniek die in een goede borstcrawl zit is werkelijk prachtig en lastig…

Maar goed de afspraak stond in de agenda, angstvallig hield ik op de watertemperatuur in de gaten, gelukkig liep deze binnen een week nog op van 13 naar 15 graden, ik moet toegeven ik heb het niet zo op koud water. Het weer zag er veelbelovend uit, zonnetje, alleen een stevige wind, die zou weleens lastig kunnen zijn op de Brouwersdam zelf, maar ja dat gold voor iedereen. Om 10 uur was de start, netjes was ik er rond 9 uur. Voor mij bekend terrein, mijn schoonfamilie komt uit Ouddorp.

Netjes de fietscheck doorlopen waarna ik doormocht naar park ferme. Daar aangekomen, waren zowel de kerels en dames naast, en voor mij ook met hun 1e kwart bezig, wel grappig, iedereen stiekem toch een beetje nerveus, voor een 1e keer. Elkaar geluk gewenst, goed nagedacht over de spulletjes voor de volgende onderdelen, mijn voeding aan mijn fiets getapet en hopla naar de Waterstart.

1000meter zwemmen, ik had er eigenlijk wel zin in! Startschot klonk toch, ik miste hem, ik stond nog te kletsen. Was eigenlijk wel fijn, zwom ik iets achter de groep, ik koos voor de korte route route naar de 1e boei. Van zwemcoaches Arie en Gerard had ik geleerd, om de 6 slagen even omhoog te kijken naar de boei. Al snel haalden ik de eerste deelnemers in, dat gaf een lekker gevoel. Zwemmen ging ook wel lekker, was is het Grevelingen toch mooi, zo in het zonnetje, in mijn rubber pakkie. Goed doorhalen hoor ik Gerard zeggen, let op je catch fluistert zwemcoach Arie in mijn oor. Het zwemmen gleed voorbij, hopla het water uit en op weg naar mijn fiets. Rustig aan gedaan, ik had geen haast, pak uit en voetjes afdrogen. Ben er even bij gaan zitten. Mijn “nieuwe “ vrienden voor en achter mij waren er nog niet zag ik. Tijd 21.20

40 kilometer op de fiets, voetjes inklikken in de pedalen, slokje drinken, krentenbol van de bakker, ik was er klaar voor. in de bochten stonden diverse vrijwillegers vanuit de organisatie, ook een paar leden van de TVHW hadden zich aangemeld en stonden onvermoeibaar met handsignalen ons tot rustige bochten te manen. dank Peter en Ype. Op de brouwersdam heb je wind mee of tegen. Ditmaal was het tegen, maar dat mocht de pret niet drukken. Wat een fantastisch gezicht, de individuele renners strijdend tegen de wind. De 1e kitesurfers en wing foilers waren ook al op het water, dat pak ik volgende week weer op bedacht ik me. na 2 rondjes kwam ik weer aan in het parc ferme, de laatste wissel naar het lopen. Tijd 1.20 ( gem 30+)

10 kilometer met de beentjes.  Rustig starten dacht ik…10kilometer is best ver na het fietsen, maar toen ik op mijn horloge keek zag ik een gemiddelde van 5.09 per kilometer, dat is meer dan prima voor mij. Mooi parcours onderaan de dijk, geen auto’s, langs het water. we moesten 3x het parcours afleggen, de 1e kilometers waren even stevig met de overgang na het fietsen. De trainingen van looptrainers Aart en zijn assistent Jan wierpen hun vruchten af, ontspannen, schouders laag en vooruit kijken. links en rechts werd ik ingehaald, de laatste ronde haal ik hen weer in, kwestie van opbouw. Haha. Vooraf had ik mij bedacht, binnen de 3 uur is netjes, het werd uiteindelijk 2uur 40minuten overall. Met een dikke medaille om mijn nek, kreeg ik de knuffels van mijn familie. Zo ben je nu de rest van de dag rustig zeiden ze lachend. 

TVHW,  bedankt voor de ontspannen sportiviteit en gezelligheid.  en trainers bedankt voor de trainingen!. Binnenkort doe ik een nieuwe kwart in Rosmalen om in oktober in Girona mee te doen met sgrail100, in olympisch gezelschap, die laatste is voor nu nog een brug te ver, maar ik heb uiteraard nog genoeg trainingstijd.

Groet Jorg