Trainer Gerard

Trainer Gerard

Gerard Brand

(Foto Triathlon Brouwersdam 2019)

Gerard Brand trainer van Triathlon vereniging Hoeksche Waard.

In 1986 gestopt met voetbal en begonnen met triathlon, en mijn eerste achtste en kwart afstand volbracht met geleende fietskleding op een oude sportfiets.
Lid geworden van TVD en de eerste jaren recreatieve triathlons gedaan, de opvolgende jaren heb ik deelgenomen aan het Super prestige circuit, dat bestond voornamelijk uit kwart en halve triathlons.
Podium succes begon pas bij H40,H50 en H60 wat 3de en soms 2de plaatsen opleverden.

Vanaf de oprichting ben ik lid van TVHW waarvan de eerste 6 jaar als bestuurslid.
In 1991 heb ik het initiatief genomen om de stichting triathlon Binnenmaas op te richten, inmiddels ruim 30 jaar ervaring met organiseren. In 2006 de cursus hardlooptrainer groepen behaald en triathlon trainer bij de NTB.
Vanaf 2006 hardloop training bij TVHW en Spirit gegeven, op de dinsdag en donderdagavond, later werd dit zwemtraining bij TVHW en Hardloop training bij Spirit.
Tijdens mijn opleiding bij de NTB heb ik atleten begeleid. Sinds 2019 heb ik bij het MKB een cursus ondernemen gevolgd en heb een sportconsult bedrijfje opgericht.
Hierbij maak ik schema’s en begeleid atleten die serieus met de sport bezig zijn, verder geef ik borstcrawl cursus / aan beginners en gevorderden.

Mijn passie en ervaring geef ik graag door aan de atleten tijdens mijn training en begeleiding.