Triatlon Almere

Triatlon Almere

Triatlon Almere – 18 mei 2024

Op zaterdag 18 mei was het zover: de eerste wedstrijd van het seizoen voor het damesteam, de Team Time Trial Sprint in Almere. Van tevoren maakten we ons nog enigszins zorgen over het weer en met name de watertemperatuur, maar op de dag zelf bleek dat nergens voor nodig. Toen we rond half 10 aankwamen in Almere Haven scheen de zon al volop, en ook was het flink warmer dan we van tevoren verwacht hadden. Aan het weer zou het in ieder geval niet liggen!

Nadat we het team hadden verzameld en Marianne als captain de briefing had bijgewoond begonnen de voorbereidingen: startnummers ophalen, spullen klaarleggen in de wisselzone, insmeren, de spullen in de wisselzone nog 35 keer checken en ten slotte de wetsuits aan en richting de start. Vlak voor we klaar moesten gaan staan bij de startlijn zijn we allemaal even het water in gedoken, zo waren we meteen even afgekoeld en gelijk gewend aan de watertemperatuur. Voor we het wisten was het tijd om te starten, en terwijl onze namen werden omgeroepen renden we het water in. Van tevoren hadden we besloten om in een vaste opstelling te gaan zwemmen, maar in het water bleek dat toch iets moeilijker dan gedacht, oeps. Toch lukte het best goed om bij elkaar in de buurt te blijven, en na een rondje om het eiland konden we het water alweer uit. De wissel verliep soepel ondanks de onvermijdelijke ruzie met de wetsuits, en voor we het wisten zaten we op de fiets. Dit onderdeel verliep eigenlijk vlekkeloos: van tevoren hadden we met zijn vieren al een keer getraind op het kop-over-kop rijden en dit ging ook tijdens de wedstrijd heel erg goed. Met een prima gemiddelde legden we het fietsparcours af en kwamen we de wisselzone voor de laatste keer in: tijd om te gaan lopen. Na de hele wedstrijd tot nu toe met zijn vieren afgelegd te hebben zijn we hier opgesplitst: Marianne, Loes en ik begonnen samen aan het looponderdeel, terwijl Betty op haar eigen tempo verderging. Met name door de warmte was het lopen echt pittig, ik was in ieder geval blij toen de laatste kilometer en vervolgens de finish in zicht kwam. Even later kwam ook Betty over de finish, dus die konden we in de laatste meters nog even goed aanmoedigen met zijn allen.

Het herenteam was voor ons gefinisht, en met iedereen zijn we nog even blijven hangen om bij te komen. Vervolgens zijn we lekker onze spullen gaan pakken en richting huis gegaan. We waren allemaal erg tevreden en we hebben vooral een super leuke dag gehad met zijn vieren, goed begin van het seizoen zo!

Chimène