Heren 2

2e Heren team 2024 in 3e divisie Zuid

In 2024 is het TVHW gelukt om weer 2 heren teams in te schrijven. Het 2e Heren team komt uit in de 3e divisie Zuid.

Dit is een competitie waarin triatlonverenigingen vanuit het hele land mee kunnen doen om als team de sportieve strijd aan te gaan met andere verenigingen.
Het seizoen bestaat uit 5 wedstrijden, waarin je met 4 leden van je vereniging als team start.

Er zijn verschillende soorten wedstrijden die gehouden kunnen worden:

De gewone individuele wedstrijd op de Sprint of Standaard (Olympische) afstand.
Hierbij behaal je per atleet punten, gelijk aan de plaats waarop je finisht, zgn. plaats punten. Bv. nummer 1 krijgt 1 punt, nr. 2 krijgt 2 punten etc. Aan het eind van de wedstrijd wordt het aantal punten van de eerste 3 atleten van jouw vereniging opgeteld. Het totaal aantal punten bepaalt daarmee je score voor het gehele team. Het klassement van de wedstrijd is dan op volgorde van het aantal punten per team. Het team met de minste punten wint de wedstrijd.

Team Time Trial (Sprintafstand).
Hierbij start je als kwartet en is het de bedoeling dat je zo snel mogelijk als team de finish bereikt. Er mag onderling gestayerd worden (dicht achter elkaar aan fietsen), maar niet bij andere teams. De eindtijd van de 3 e atleet van je team telt als eindtijd voor je gehele team. Hier wordt uiteindelijk het klassement mee opgemaakt.

Nadat alle 5 wedstrijden zijn afgewerkt wordt een eindklassement opgemaakt van het totaal aantal plaats-punten dat een team behaald heeft. De hoogstgeplaatste teams promoveren naar de divisie erboven en de laagste geplaatste teams degraderen naar de divisie eronder.

Voor 2024 bestaat het team o.a. uit de volgende atleten:
Jorg Verweij, Kees Alblas, Michel Hitsert, Meine v.d. Graaf, Jeroen van Waardenburg, Johan Plomp, Jeroen Buurman, Matteï Guttenberg, Peter Bruins, Ron Verhaar.

Wedstrijd Schema

  • zon. 14 april: Arnhem (team time trial)
  • zat. 15 juni: Oss (sprint afstand)
  • zon. 30 juni: Wijchen (sprint afstand)
  • zat. 6 juli: Hellevoetsluis (standaard afstand)
  • zat. 7 september: Roermond (2×2 supersprint)