Ervaring Start2Tri

Ervaring Start2Tri

Hallo, mijn naam is Jens en ik ben 21 jaar oud. 

Vroeger heb ik altijd gevoetbald en momenteel kan je me ook vinden in de sportschool! De laatste tijd is mijn interesse in duursporten steeds meer gegroeid. Dit heeft me gemotiveerd om deel te nemen aan de Start2tri van TVHW.

Hoewel ik al enige ervaring had met fietsen en hardlopen, had ik eigenlijk totaal geen ervaring met zwemmen. Dit was dan ook een groot focuspunt voor mij tijdens de Start2tri trainingen. Gedurende deze lessen besefte ik dat zwemmen een zeer technische sport is waar veel bij komt kijken. Aan de ene kant vond ik dit erg interessant, maar het bleek ook een uitdaging om onder de knie te krijgen.

Na de afronding van de cursus was het eindelijk tijd voor de Triatlon in Heerjansdam, waaraan ik heb deelgenomen. Ik voelde een gezonde spanning en keek er enorm naar uit. Het zwemgedeelte verliep chaotisch, met veel andere deelnemers om me heen die sloegen en schopten. Het fietsen daarentegen was echt heerlijk, met mooi weer en een prachtig parcours. Het hardlopen bleek uiteindelijk behoorlijk zwaar, vooral omdat het midden in de zon plaatsvond.

Uiteindelijk slaagde ik erin om het parcours te voltooien binnen een tijd waar ik zeer tevreden over ben. De triatlon was absoluut een geweldige ervaring en ik genoot van de combinatie van verschillende duursporten tegelijkertijd. Graag wil ik de trainers en TVHW bedanken voor hun steun en de waardevolle trainingen die ik heb mogen ontvangen!