Trainer (in opleiding) Marie-José

Trainer (in opleiding) Marie-José

Al jong werd ik verliefd op duursport: als wedstrijdzwemmer trainde ik 25 tot 30 km per week om mijn zwemcarrière op een hoger plan te krijgen.
Opgroeiend in de Cariben deed ik mee aan diverse internationale wedstrijden. Dit maakte diepe indruk op me; de spanning van een groot evenement met ál die topatleten. Toewerken naar die perfecte wedstrijd, waar je maanden voor had getraind.

De gedrevenheid en nieuwsgierigheid naar verbetering van prestaties, deed mij uiteindelijk in 1991 besluiten om Voeding & Diëtetiek in Nijmegen te gaan studeren. Naast deze studie volgde ik in mijn vrije tijd de opleiding tot sportdiëtist. Om daar vervolgens 20 jaar niets mee te doen.

En toen werd ik lid van TVHW.

De passie voor sport is altijd gebleven en na mijn kennismaking in 2014 met de triatlonsport bij Triatlon Vereniging Hoeksche Waard, kroop het bloed waar het niet gaan kon. De sportdiëtetiek kreeg weer een kans en sindsdien begeleid ik veel duursporters op het gebied van voeding.

De korte triatlonafstanden hebben mijn voorkeur, maar ik vind ook uitdaging in een
IJsselmeeroversteek of huttentochten in de Alpen met mijn gezin.

Assistent-trainer:
Vanaf januari 2024 volg ik de opleiding tot assistent-trainer om zodoende de grote aantallen zwemmers van de TVHW te kunnen begeleiden. Helemaal in mijn straatje: anderen iets bijbrengen en dan nog wel in de sport die ik al zo lang met veel plezier beoefen. Het is een bijzondere ervaring om nu eens vanaf de kant de trainende atleet aan de gang te zien en een steentje bij te dragen bij het bevorderen van het sportplezier en waar mogelijk het vergroten van de sportprestaties; beiden minstens even belangrijk!

Marie-José