Trainer (in opleiding) Anton

Trainer (in opleiding) Anton

Ik ben Anton Mol en ben januari 2024 gestart met de trainerscursus Triatlon Trainer Niveau 3. Na afronden ben ik zelfstandig (vereniging)-trainer voor alle onderdelen van de triatlon. Ook coachen van een team en individuele triatleten hoort daarbij.
Het komende jaar zal ik regelmatig een training geven (onder begeleiding van één van de trainers) en Gerard Brand is in deze cursus mijn persoonlijk begeleider.

Hoe ik bij triatlon ben gekomen…. Dat gaat terug naar 1988, bijna 18, en in de zomer de plaatselijke triatlon van Dirksland uitgeprobeerd. In het begin als zomeractiviteit, daarna studie-activiteit maar uiteindelijk het ‘virus’ te pakken en voor de hele triatlon van Almere gaan trainen.
Van 1997-2008 heb ik 13 hele triatlons gedaan en vele kortere afstanden. Dit heeft me op veel plaatsen gebracht: van Almere, naar Roth (D), Lanzarote, tot 2 x Hawaii toe. Supermooie periode en vele prijzen mogen winnen. Voor de liefhebbers: PR op de hele/Ironman afstand: 8.34.22, Almere 2006; PR op de marathon 2.40.25, Rotterdam 2006.
In 2008 gestopt (of meer recreatief sporter geworden) door blessures en omdat we inmiddels 2 zoons rijker waren die (enorm) veel tijd nodig hebben. De blessures werden helaas ernstiger en in 2019 een operatie aan mijn liesslagader nodig om nog te kunnen sporten. Die arts heeft mijn plezier in sporten en triatlon in het bijzonder weer teruggegeven. Eerst weer wat korte (sprint) afstanden en later kwartjes en onverwacht werd ik in 2021 gevraagd om mee te doen voor het Teamcompetitie
team. Dit was helemaal nieuw voor me en zo leuk dat steeds meer plezier kreeg en weer meer ging trainen.
Afgelopen jaar, 2023, ging het kriebelen om meer met de sport te gaan doen en heb ik de assistent trainerscursus (TTN1) gevolgd. Echter nog voordat deze klaar was ben ik voorzitter van deze mooie vereniging geworden. Ook leuk en samen met bestuur werken we aan een sportieve, gezellige club waar van jong tot oud samen gesport kan worden en we ook leuke sociale evenementen ondernemen.
Maar toch liet me dat trainerschap niet los, TVHW wilde het trainerscorps verjongen en ook mijn jongste zoon stapte van voetbal over naar triatlon en is zeer ambitieus om een hele goede triatleet te worden. Dit alles wakkerde mijn enthousiasme aan (een gediplomeerd) trainer te worden om zo mensen te trainen en begeleiden die hun passie volgen en streven naar of een best mogelijke prestatie of meedoen aan en finishen van een triatlon.

Wil je meer weten? Vraag het me of stuur een mail.