Heren

Heren team 3e divisie Zuid

Ook in 2023 is T.V.H.W. vertegenwoordigd in de 3e divisie Zuid bij de Heren.

Dit is een competitie waarin triatlonverenigingen vanuit het hele land mee kunnen doen om als team de sportieve strijd aan te gaan met andere verenigingen.

Het seizoen bestaat uit 5 wedstrijden, waarin je met 4 leden van je vereniging als team start. Er zijn 3 soorten type wedstrijden die gehouden kunnen worden:

  • De gewone individuele wedstrijd (over verschillende afstanden).

Hierbij behaal je per atleet punten, gelijk aan de plaats waarop je finisht, zgn. plaats punten. Bv nummer 1 krijgt 1 punt, nr. 2 krijgt 2 punten etc. Aan het eind van de wedstrijd wordt het aantal punten van de eerste 3 atleten van jouw vereniging opgeteld. Het totaal aantal punten bepaalt daarmee je score voor het gehele team. Het klassement van de wedstrijd is dan op volgorde van het aantal punten per team. Het team met de minste punten wint de wedstrijd.

  • Team Time Trial (meestal over een Sprintafstand).

Hierbij start je als kwartet en is het de bedoeling dat je zo snel mogelijk als team de finish bereikt. Er mag onderling gestayerd worden (dicht achter elkaar aan fietsen), maar niet bij andere teams. De eindtijd van de 3e atleet van je team telt als eindtijd voor je gehele team. Hier wordt uiteindelijk het klassement mee opgemaakt.

  • Team Relay.

Dit is een aflossingswedstrijd waarbij alle deelnemers een korte triatlon afwerken. Meestal over ca. 300 meter zwemmen; 5 km fietsen en 1,5 km lopen. Wanneer de eerste klaar is (van jouw team) tikt hij nummer 2 aan waarna deze mag beginnen aan het zwemmen en vervolgens fietsen en lopen. Daarna wordt nummer 3 aangetikt totdat uiteindelijk nummer 4 ook gefinisht is. De finishtijd van de 4e atleet bepaalt de eindtijd van het team. De volgorde waarop alle nummers 4 van ieder team finishen is de uitslag voor de wedstrijd.

Nadat alle 5 wedstrijden zijn afgewerkt wordt een eindklassement opgemaakt van het totaal aantal plaats punten dat een team behaald heeft. De hoogstgeplaatste teams promoveren naar de divisie erboven en de laagste geplaatste teams degraderen naar de divisie eronder.

Voor 2023 bestaat de vaste kern uit de volgende atleten:

  • René van Waardenburg; Jimmy Boom, Anton Mol en Ype Kerkstra. Zij zullen zoveel mogelijk starten. Voor iedere wedstrijd is er minimaal 1 reserve en back-up in het geval er uitval is om wat reden dan ook in de vaste kern.

Wedstrijd Schema

27 mei – Team Time Trial Almere (sprint)

17 juni – Individuele triatlon Oss (achtste)

24 juni – Individuele triatlon Rotterdam (Olympische afstand)

9 juli – Individuele triatlon Stein (Sprint)

16 september – Team Relay Roermond (super sprint)