Wie zijn wij?

De vereniging 
 TVHW is de tri- en duathlonvereniging voor de Hoekse Waard (en omstreken). De in 1990 opgerichte vereniging telt ongeveer 60 leden. De leeftijd varieert van 15 tot 70 jaar en het prestatieniveau en trainingsdoel verschillen sterk per atleet.Voor de één is meedoen aan Almere het doel of scoren op regionale wedstrijden. Voor de ander is het opbouwen en vasthouden van de lichamelijke conditie het belangrijkste doel en is het bijwonen van de uitermate gezellige clubtrainingen ruim voldoende. Wat je ook beoogt, plezier in de sport en trainingen staat bij TVHW voorop. Het plezier uit zich onder andere in het feit dat leden in wisselende samenstelling, naast de reguliere trainingen, onder meer op trainingskampen gaan, (veld)toertochten rijden en aan zwemwedstrijden, stratenlopen en crossen deelnemen. Ook staan jaarlijks het oergezellige, zeer actieve trainingsweekend en de feestavond op de kalender.Om elkaar op de hoogte te houden en successen en belevenissen te delen is er de tweemaandelijkse Nieuwsbrief met wedstrijduitslagen, verslagen, verjaardagen, trainingsinformatie en wist-je-datjes. Trainingen: We trainen het gehele jaar door. We hebben daartoe de beschikking over gediplomeerde trainers. Wekelijks worden 4 trainingen verzorgd. Daarbij maakt het niet uit op welk niveau je traint. De trainingen zijn zo opgesteld dat ieder op zijn eigen niveau de juiste uitdaging vindt.
We zwemmen van september tot en met april in het binnenbad Apollo te Strijen. In mei gaan we naar buiten en trainen in het buitenbad van recreatieoord de Binnenmaas in Mijnsheerenland. We zwemmen twee keer per week. We fietsen gedurende de zomermaanden op het verkeersluwe parcours van De Hoekse Renners aan de Kuipersveer in Puttershoek. De looptraining wordt verzorgd op de professionele baan van atletiekvereniging Spirit in Oud- Beijerland.

Voor de wedstrijdatleten worden op verzoek speciale trainingsschema’s geschreven om toe te kunnen werken naar specifieke wedstrijden, variërend van de hele triathlon tot sprint tri- en duathlons.

Daarnaast worden er door de technische commissie in de winter regelmatig extra winteractiviteiten georganiseerd, zoals ATB-trainingen en crosslopen.

Wedstrijden 
Onze leden nemen zowel individueel als in trio’s deel aan wedstrijden in en buiten de regio en in het buitenland. Door samen naar wedstrijden te gaan is het niet alleen gezellig, maar kan ook van elkaar worden geleerd of de prestatie worden verhoogd door aanmoediging en tips.
De zeer actieve technische commissie organiseert elk jaar door het seizoen heen een clubkampioenschap over 9 wedstrijden. De meeste wedstrijden vinden plaats tijdens de clubtrainingen met daarnaast de kwart van de Binnenmaas Triathlon, uit de NTB-kalender. Deze triathlon wordt georganiseerd door de Stichting Triathlon Binnenmaas en de meeste leden doen ofwel mee of helpen bij de organisatie van de wedstrijd.

Interesse
Voor meer informatie over triathlon, TVHW en trainingen kun je contact opnemen met Conny Latooij, secretaris van het bestuur van TVHW: secretaris@tvhw.nl. Natuurlijk kun je ook altijd naar de training komen en geheel vrijblijvend aan enkele trainingen deelnemen om te zien of het wat voor je is.
We verwelkomen je graag bij onze vereniging!