Laatste wedstrijd van het seizoen, Spijkernisse

Spijkenisse, Politietriathlon, 10 september 2016, 5e wedstrijd 3e Divisie Zuid –Teams
Slechts 2 weken geleden ging Triathlon Vereniging Hoekse Waard met de 1e plaats aan de haal in Ouderkerk, en nam men ook de koppositie over van TVR in de stand van de 3e Divisie Zuid. Het verschil tussen beide triathlonverenigingen was nihil bij aanvang van de wedstrijd in Spijkenisse. Beiden waren vrijwel zeker van promotie naar de 2e Divisie, maar het team dat hoger eindigde, zou ook het kampioenschap 2016 pakken.

Ditmaal werd er in teams gestart, met een tussenpoos van 90 seconden, waarbij TVR als voorlaatste, en TVHW als laatste aan de wedstrijd over 500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen, en 5 kilometer hardlopen, moest beginnen. De verwachting was dat dit gegarandeerd een spannende wedstrijd zou gaan opleveren.

TVHW had onder leiding van teamcaptain Björn van Vliet zijn sterkst mogelijke opstelling voor dit teamonderdeel gevonden in Michiel van Bellen, Luuk van Wingerden, Andre de Geus en René van Waardenburg, waarbij de captain uit ging van het beresterke fietsonderdeel van deze mannen.

V.l.n.r. Luuk van Wingerden, René van Waardenburg, Andre de Geus en Michiel van Bellen kort voor de start

Waar Spijkenisse voor de atleten een leuk en uitdagend parcours is, was het voor de toeschouwers bij elk onderdeel het zien vertrekken van de atleten, en dan wachten op de terugkomst. Nadat TVHW als laatste van start ging, was het wachten tot de mannen uit het water zouden komen, om in de wisselzone de fiets te pakken. Waar iedereen uitging van een sterker zwemmend TVR, liet TVHW direct bij dit onderdeel al zien dat er vandaag maar 1 de baas was. Tegen de verwachting in hadden zij al bijna 40 seconden goedgemaakt op TVR. Met het traditioneel sterke fietsonderdeel voor de boeg zag het er rooskleurig uit voor TVHW. Ook hier liep het parcours weg van de toeschouwers waardoor er pas na een klein halfuur duidelijkheid was over de tussenstand. TVHW stelde niet teleur, want ze hadden naast andere teams ook TVR al ingehaald, waardoor ze al een voorsprong van meer dan anderhalve minuut op hun aartsrivaal hadden genomen. De 4 mannen begonnen dus vol goede moed aan het laatste, en door de hitte zwaarste onderdeel, de 5km hardlopen. Helaas moest van Waardenburg het looponderdeel staken vanwege een opspelende blessure, maar met 3 man finishen is de eis, en dus zou het voldoende zijn voor de overwinning, want de andere 3 heren wisten de voorsprong zelfs nog een stukje uit te bouwen. Uiteindelijk won TVHW in een tijd van 1 uur en 57 seconden, eindigden team Ironmanagers als 2e, en aartsrivaal TVR uiteindelijk als derde op 2 minuten en 15 seconden van TVHW.

Door de winst stelde TVHW het kampioenschap veilig. De heren uit de Hoekse Waard hebben laten zien de terechte winnaars te zijn met 3 eerste plaatsen, en verder een tweede en derde plek. Door het behalen van het kampioenschap wacht hen nu een nieuw avontuur in de 2e Divisie waar het niveau fors hoger zal liggen, en waar maar moet blijken of de getoonde hegemonie van dit jaar ook iets waard is op dat speelveld. Aan het enthousiasme en de inzet van het team en de supporters van de vereniging zal het niet liggen, zoveel werd wel duidelijk in Spijkenisse.